Dit jaar OR-verkiezingen? Update je OR-reglement.

Deze week mocht ik een OR helpen bij het updaten van zijn OR-reglement. Altijd leuk om te doen. Ik merkte weer dat iedere OR uniek is. En dat iedere OR zijn eigen unieke OR-reglement heeft.

 

Wat ik verder zag is dat het OR-reglement een update kon gebruiken. De OR-verkiezingen stonden voor de deur. Het OR-reglement paste niet meer bij hoeveel OR-leden deze OR wilde. Verder stond in het reglement dat er met potlood en papier gestemd moest worden. Hoog tijd voor een update dus.

 

Extra uitdagend was het om een regeling te bedenken waarbij de nieuwe OR-leden zoveel mogelijk op verschillende afdelingen werken, maar waarbij je tegelijkertijd geen lege OR-zetels hebt. Gewoon met kiesgroepen werken was geen optie. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op het werken met “geoormerkte zetels”.

 

Hoe wordt het makkelijker?

Een OR kan zelf zijn reglement (her)schrijven. De SER heeft er een modelregeling voor dat je kan gebruiken. Heb je als OR zelf weinig tijd? Of wil je iemand die vanuit ervaring met je meedenkt? Stuur me een mailtje karen@kihr.nl of bel me: 06-12833864.

 

Wed, 24 June Read more

 

VOORUIT DENKEN IN DE ZOMER: OR en budget

De zomer is voor de OR een mooi moment om vooruit te denken over de begroting. Over het budget dat de OR in 2024 zou willen. Lees hier welke kosten in de begroting meegenomen zouden moeten worden.

Wed, 24 June Read more


Hoe overbrugt de OR 1,5 m afstand? 8 tips

De anderhalvemetereconomie..... misschien wel het woord van het jaar. Voor de OR kan dit een werkwoord zijn. Kijk niet toe vanaf een afstand, maar denk mee met je collega's en de ondernemer! In deze blog geef ik je een paar tips over wat je als OR kan doen.

Tue, 21 April Read more


NOW: DOEN!

Er is een nieuwe subsidie voor werkgevers, zodat de lonen tijdens de corona-crisis doorbetaald kunnen worden. Op het eerste gezicht denk je misschien: dit moet de werkgever doen. Maar als OR kun je ook iets! Lees hier wat je kan doen en waarom.

Mon, 06 April Read more